
Zdrobitorul de struguri este un echipament des intalnit in gospodarii, dar si in afaceri mici din domeniul vinificatiei. Folosit pentru a zdrobi strugurii si a elibera sucul lor, dispozitivul este usor de manevrat si de intretinut, are capacitate diferita, in functie de necesitati, si este considerat deseori o investitie excelenta in eficienta si rapiditate. Alegerea celui mai bun zdrobitor depinde de nevoi si buget, dar si de modul in care este utilizat (casnic sau industrial).
In articolul de mai jos vei descoperi un top al celor mai bune produse, care sunt criteriile de alegere a zdrobitorului potrivit necesitatilor, ce marci sunt recomandate, precum si unele sfaturi utile pentru folosirea si intretinerea produsului achizitionat. In plus, vei gasi cateva raspunsuri simple la intrebari destul de frecvente despre acest echipament.
Cuprins:
1. Cel mai bun zdrobitor de struguri - Clasament TOP 3
1.1. Cel mai bun zdrobitor de struguri manual
1.2. Cel mai bun zdrobitor de struguri electric
2. Criterii de selectie a celui mai bun zdrobitor de struguri
3. Marci de zdrobitor de struguri recomandate de egospodarul.ro
3.1. Marca Micul Fermier
3.2. Marca Fermer
3.3. Marca Fermax
4. Sfaturi privind utilizarea si intretinerea celui mai bun zdrobitor de struguri
5. Raspunsuri simple la intrebarile despre cel mai bun zdrobitor de struguri
1.Cel mai bun zdrobitor de struguri - ClasamentTOP 3
Zdrobitorul este un echipament utilizat pentru a sparge boabele de struguri si a elibera sucul. Gospodarii care sunt in cautarea celui mai bun desciorchinator, pot alege modele dotate cu aceasta functie, care simplific foarte mult procesul de vinificatie. In functie de mecanismul de functionare si de scopul pentru care sunt folosite, exista pe piata diferite tipuri de zdrobitoare de struguri: manuale, electrice, cu role ajustabile.
1.1. Cel mai bun zdrobitor de struguri manual
Zdrobitoarele de struguri manuale sunt foarte populare in randul gospodarilor sau a producatorilor mici. Aceste echipamente nu reprezinta o investitie mare, fiind mai ieftine decat modelele electrice, au mecanism simplu si piese putine, sunt usor de folosit, nu necesita alimentare electrica si sunt fabricate din materiale durabile. Solutie practica si accesibila pentru cei care produc o cantitate redusa de vin, zdrobitoarele manuale sunt considerate o alegere sustenabila pentru ca micsoreaza vizibil impactul asupra mediului.
Teasc / Presa pentru Struguri 40L
Produsul este un teasc pentru struguri si fructe, care se actioneaza manual. Zdrobitorul este fabricat din lemn si metal, are capacitatea de 40 litri, diametrul 330 mm, inaltimea 480 mm, inaltimea totala de 130 cm.
Pachet Zdrobitor struguri manual 350KG + Teasc 40L
Pachetul cuprinde zdrobitor manual de 350 kg si teasc de 40 litri. Cuva zdrobitorului are 20 litri si se ataseaza prin suruburi.
Zdrobitor de struguri manual Elefant, tambur aluminiu, cuva 55L
Zdrobitorul de struguri este manual, are cuva de otel de 55 litri si tamburi din aluminiu.
1.2. Cel mai bun zdrobitor de struguri electric
Zdrobitoarele de struguri electrice au eficienta ridicata, pot procesa sute de kilograme pe ora, nu necesita efort fizic intens. Zdrobirea strugurilor este uniforma comparativ cu cea a modelelor manuale. De asemenea, unele variante au si functii avansate (desciorchinator, multifunctionalitate).
Zdrobitor de struguri electric Micul Fermier 500 kg/h
Zdrobitorul de struguri are o capacitate de 500 kg/h, este electric, are cuva de 20 kg, motor cu putere 500W, turatie motor 1400 rpm, greutate 15 kg.
Zdrobitor struguri cu motor electric
Zdrobitorul de struguri are motor electric, capacitate de zdrobire de 500kg/h, tamburi din polipropilena, capacitate cuva de 30 litri, motor de 2000W.
Zdrobitor Struguri Electric Campion Uralmash, 2500W, 540KG/ORA. 30L
Zdrobitorul de struguri electric are putere 2500W, 1500 r/min si 280 r/min la tambur. Tamburul este fabricat din material neferos, iar zdrobitorul este din fier vopsit galvanizat. Echipamentul are o capacitate de 540 kg/h.
2. Criterii de selectie a celui mai bun zdrobitor de struguri
Gospodarii care vor sa prelucreze o cantitate de struguri provenita de pe terenul propriu si micii afaceristi din domeniul vinificatiei au nevoie de diferite produse pentru a prelucra materia prima, printre care si zdrobitorul. Alegerea acestui produs de vinificatie, insa, poate fi destul de dificila daca nu sunt luate in considerare diferite informatii utile cu privire la cele mai bune zdrobitoare de struguri, precum si sfaturile si recomandarile specialistilor.
Printre aspectele ce trebuie verificate inainte de achizitie pot fi mentionate:
Tipul de zdrobitor. Pe piata exista diferite tipuri de zdrobitoare de struguri manuale (pentru cantitati mici) sau electrice (pentru cantitati mari), cu sau fara desciorchinator. Daca modelele manuale sunt mai ieftine si au o capacitate de procesare mai mica, cele electrice sunt mai scumpe, dar mai eficiente si mult mai usor de utilizat;
Capacitatea de procesare. In functie de model, aspectul acesta poate varia. Cel mai bun produs ales trebuie sa poata prelucra volumul de struguri produs, asa ca zdrobitoarele manuale sunt ideale pentru 100-200 kg struguri pe ora, iar cele electrice pentru 500-1000 kg pe ora (poate si mai mult). Cu cat cuva
este mai mare, cu atat se produce mai mult must;
Materiale. Zdrobitoarele de struguri trebuie sa fie neaparat fabricate din materiale de calitate superioara (otel inoxidabil, fonta), deoarece sunt mai rezistente si mai durabile. Modelele confectionate din materiale de calitate slaba vor rugini mai repede sau se pot deteriora. De asemenea, modelele ce se pot demonta simplu si rapid sunt mai populare din punct de vedere al mentinerii igienei la standarde inalte;
Motorul. Daca motorul este puternic, atunci zdrobirea este eficienta si rapida, asa ca este de preferat un astfel de model. Viteza de rotatie trebuie verificata inainte de achizitie, pentru ca influenteaza foarte mult viteza de zdrobire;
Pret. Modelele manuale sunt mai ieftine comparativ cu cele electrice. Este important sa se achizitioneze un zdrobitor care ofera cel mai bun raport calitate - pret, in functie de necesitati.
3. Marci recomandate de egospodarul.ro
Brandul este un alt criteriu ce trebuie luat in considerare pentru a alege un produs de calitate. In magazinul egospodarul.ro se gasesc usor si rapid modele diferite de zdrobitoare de struguri de calitate, rezistente si durabile.
3.1. Marca Micul Fermier
Micul Fermier este o marca romaneasca foarte cunoscuta pentru echipamentele si utilajele destinate agriculturii si gradinaritului. Marca a fost lansata in 2005 si a inceput sa fie tot mai apreciata pentru solutiile sale accesibile micilor fermieri, gradinarilor si gospodarilor. Preturile sunt accesibile, produsele sunt disponibile pe scara larga, remarcandu-se prin durabilitate si fiabilitate.
3.2. Marca Fermer
Marca Fermer este cunoscuta in Europa de Est, in special. Din portofoliul sau fac parte zdrobitoarele de struguri, motoarele, motocultoarele, diverse alte echipamente. Produsele sunt apreciate pentru calitate, durabilitate, fiabilitate, rezistand foarte bine conditiilor extreme. Brandul se adreseaza nevoilor micilor fermieri si gospodarilor priceputi.
3.3. Marca Fermax
Produsele acestei marci se remarca prin durabilitate si rezistenta, fiind foarte populare in randul fermierilor, gradinarilor si gospodarilor de pretutindeni. Sunt fabricate din materiale de calitate, care ofera o viata indelungata pieselor din componenta.
4. Sfaturi privind utilizarea si intretinerea celui mai bun zdrobitor de struguri
Zdrobitorul de struguri trebuie sa fie folosit in conformitate cu recomandarile producatorului. Utilizat corect, acesta va oferi rezultate bune si va garanta durabilitatea indelungata. Inainte de a fi pus in functiune, zdrobitorul trebuie sa fie curatat foarte bine, sa se indeparteze praful sau reziduurile de fabricatie ce ar putea contamina mustul. Piesele trebuie sa fie bine corect montate.
Strugurii sunt introdusi in zdrobitor dupa ce au fost sortati, astfel incat boabele stricate sa fie indepartate, deoarece pot afecta gustul mustului. Este important de retinut ca in cuva sa nu se introduca o cantitate prea mare pentru a evita blocajele si pentru a asigura o zdrobire uniforma. Daca echipamentul are posibilitatea de reglare, atunci se va ajusta in conformitate cu dimensiunile strugurilor procesati.
Dupa fiecare utilizare, este important ca zdrobitorul sa fie curatat adecvat cu apa calda si detergent. Inainte de a-l depozita, piesele spalate vor fi uscate foarte bine pentru a preveni aparitia ruginii. Daca producatorul o mentioneaza, atunci este indicata si lubrifierea componentelor (role sau alte parti mobile). Depozitarea echipamentului se va face intr-un loc uscat, racoros. O husa de protectie poate fi utilizata pentru invelirea zdrobitorului in vederea pastrarii sale in cele mai bune conditii.
In concluzie, zdrobitorul de struguri este un instrument util in domeniul vinificatiei, alegerea sa trebuind sa fie realizata cu atentie, tinand cont de recomandarile si sfaturile specialistilor, de volumul de struguri procesat, de buget si de calitatea dorita a vinului obtinut la final.
5. Raspunsuri simple la intrebarile despre cel mai bun zdrobitor de struguri
Ce este un zdrobitor de struguri?
Zdrobitorul de struguri este un produs de vinificatie folosit pentru a zdrobi strugurii si a scoate lichidul din ei in scopul transformarii in vin.
Cate tipuri de zdrobitoare de struguri exista?
Pe piata exista mai multe tipuri de zdrobitoare de struguri, dintre care se remarca variantele manuale (necesita forta fizica pentru a functiona) si cele electrice (au motor si sunt simplu de folosit).
Cum se alege cel mai bun zdrobitor de struguri?
Alegerea celui mai bun zdrobitor de struguri trebuie sa se faca in functie de cateva criterii esentiale, cum ar fi tipul de zdrobitor, capacitatea de procesare, materialele din care este fabricat, puterea motorului, brand si pret.
Care este cel mai bun zdrobitor: electric sau manual?
Cel mai bun teasc pentru struguri este cel care raspunde cu succes tuturor necesitatilor proprietarului. Modelul manual este mai ieftin, dar nu necesita multa energie electrica. Modelul electric este mai scump, dar mai rapid si potrivit pentru cantitatile mari de struguri.
Cum se intretine un zdrobitor de struguri?
Intretinerea produsului se face destul de simplu. Astfel, trebuie sa fie curatat dupa fiecare utilizare, spalat cu apa si detergent si se vor inlocui piesele uzate (daca este cazul). Obligatoriu trebuie depozitat intr-un loc uscat, racoros si sa fie acoperit cu o husa de protectie.